Facebook

Twitter

Instagram

Google plus

Pinterest

Home / Građevinarstvo / Phoenix International Media Centar - Peking

Phoenix International Media Centar - Peking

Građevinarstvo
Nameštaj | Građevinarstvo | Phoenix International Media Centar - Peking
Phoenix International Media Centar - Peking

Proglašena kao smela, ali ne nužno i lepa, dizajn Phoenix International Media Centra je poznat po svojim prepoznatljivojm šupljini u centru koja se upoređuje sa velikim jorkširskim pudingom. Njena svetlucava stakla eksterijera i sveobuhvatnih kriva od metala nisu je spasili od toga da bude tačka podsmeha u zemlji.

Phoenix International Media Centar lociran u jugozapadnom uglu Čaoan Parka u Pekingu; površina lokacije je 1,8 hektara. Ukupna površina objekta je 65,000m2 sa visinom od 55m. Pored kancelarije medija, radio-difuznih studija i proizvodnih kancelarija, objekat nudi obilje otvorenog prostora za javnost za interaktivna iskustva. Logika koncepta dizajna je da stvori ekološko okruženje i funkcionalni prostori kao koncept zgrade-u-zgradi. Ove dve nezavisne kule ispod oklopa stvaraju mnogo zajedničkih javnih prostora. U istočnim i zapadnim delovima, postoje kontinuirani prolazi, pejzaž platforme, rampe i pokretne stepenice koje ispunjavaju zgradu energetskim i dinamičnim prostorima.

Skulpturalni oblik pruža zgradi harmoniju odnosa sa nepravilnim smerom postojećih ulica.

Razlika u visini između južnih i severnih unutrašnjih prostora pruža kvalitetniju osunčanost, ventilaciju i pejzažni prikaz tornjeva, u međuvremenu izbegavajući odsjaj i zvukove za sobu iz koje se emituje. Osim toga, razlika u visini ne blokira sunčevu svetlost stambenoj zgradi na severnoj strani.

Nameštaj | Građevinarstvo | Phoenix International Media Centar - Peking Nameštaj | Građevinarstvo | Phoenix International Media Centar - Peking

Kontaktirajte nas putem društvenih mreža

Korisni linkovi