Facebook

Twitter

Instagram

Google plus

Pinterest

Home / Vesti / Aerodrom "Nikola Tesla" do kraja godine dobija novi terminal

Aerodrom "Nikola Tesla" do kraja godine dobija novi terminal

Vesti
Nameštaj | Vesti | Aerodrom
Aerodrom "Nikola Tesla" do kraja godine dobija novi terminal

Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje da i 2016. završi sa više od 26 mil EUR profita, kao i prethodne dve, s tim da će investicije u ovoj godini biti 4,2 milijarde dinara, što je 44% više nego 2015.

Pored dva postojeća terminala, do kraja godine aerodrom će dobiti još jedan moderno opremljen terminal - T2b. Prva faza izgradnje je završena. Reč je o delu koji povezuje terminal 1 i terminal 2 i koji će, u cilju povećanja komfora, biti namenjen putnicima i avio-kompanijama.

Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla", rekao je da se u drugoj fazi planira dalje uređenje hola za registraciju putnika sa najmodernijim transportnim sistemom.

- Tu će biti osam tradicionalnih šaltera za registraciju, dva sa dualnom funkcijom i tri automata za samostalnu registraciju, takozvani self čekin. Uskoro počinje i uređenje centralnog hola terminala - rekao je Vlaisavljević za "Blic".

Osim proširenja kapaciteta, aerodrom je, pre svega zbog letova za Ameriku, povećao i bezbednost, koja je sada u skladu sa najvišim svetskim standardima. U protekle dve godine pojačana je i saradnja s ostalim aerodromima u državi, ali i u regionu. Tako je "Nikola Tesla" donirao 50 miliona dinara za izgradnju terminalne zgrade na Aerodromu "Ponikve" u Užicu, odakle bi već na jesen mogao da krene saobraćaj.

Izvor: Ekapija