Facebook

Twitter

Instagram

Google plus

Pinterest

Home / Vesti / Autoputevima na more početkom sledeće godine

Autoputevima na more početkom sledeće godine

Vesti
Nameštaj | Vesti | Autoputevima na more početkom sledeće godine
Autoputevima na more početkom sledeće godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da će Koridor 10, sa Grdeličkom klisurom, biti gotov početkom 2017. godine. Ona je istakla da se radi i na Koridoru 11, kao i na proširenju prelaza Batrovci, gde započinje izgradnja treće trake.

Čitav Koridor 10 trebalo bi da bude završen do aprila sledeće godine, a idućeg meseca biće probijen i najduži tunel u Srbiji, kroz Grdeličku klisuru, dug kilometar i 808 metara.

Gostujući u Dnevniku RTS, potpredsednica Vlade i ministarka građevina, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će sledeće godine građani do Čačka ići auto-putem.

- Građani će konačno moći početkom 2017. godine da od severa zemlje do juga idu auto-putem. Mi ćemo u avgustu pustiti jednu novu deonicu dužu od 35 kilometara, Ljig-Preljina - istakla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva funkcioniše na taj način da ko ne ispunjava obaveze ne može da dobije posao. Podsetila je da se Srbija zadužila sa 400 mil EUR da bi rehabilitovala puteve i da se moraju poštovati ugovori.

- Sada je građevinska sezona i sada se radi - rekla je Mihajlovićeva i dodala da je jedan ugovor raskinut na Koridoru 10.

Ona je potvrdila je da će građani 2017. godine autoputevima ići na more, kao i da će do sledeće godine još 200 kilometara puta biti rehabilitovano.

- Sve što se novo pravi izgleda kao pista i ono što je naša obaveza je da vodimo računa o putevima - kaže Mihajlovićeva.

Govoreći o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta, ministarka je rekla da će se narednih mesec dana dogovoriti elementi komercijalnog ugovora. Ona je istakla da u septembru počinje izgradnja dela pruge koja se realizuje iz ruskog kredita.