Facebook

Twitter

Instagram

Google plus

Pinterest

Home / Vesti / "General Electric" vidi Srbiju kao važno tržište

"General Electric" vidi Srbiju kao važno tržište

Vesti
Nameštaj | Vesti |
"General Electric" vidi Srbiju kao važno tržište

Izvršni direktor kompanije "General Electric" za jugoistočnu Evropu, Gaetano Masara (Gaetano Massara) je izjavio da je Srbija značajno tržište za tu kompaniju koja želi da širi prisustvo u regionu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović razgovarao u Beogradu o uslovima poslovanja u Srbiji, kao i o povezivanju energetske infrastrukture u regionu.

Podsećajući da je u junu 2015. održan Dan dobavljača kompanije "General Electric" na kojem je učestvovalo 69 srpskih firmi, Masara je rekao da su u toku razgovori sa preduzećima koja imaju potencijal da postanu deo lanca dobavljača te američke kompanije. Kako je saopšteno, Masara je pozitivno ocenio napredak u uslovima poslovanja u Srbiji delu koji se odnosi na investicije u korišćenje obnovljivih izvora energije.

Tema razgovora bili su i planovi Srbije za razvoj energetske infrastrukture, mogućnosti za diverzifikaciju pravaca snabdevanja gasom i izgradnja novih gasnih interkonekcija, gde se kao posebno značajan izdvaja projekat izgradnje gasovoda Niš-Dimitrovgrad.

Izvor: Ekapija