Facebook

Twitter

Instagram

Google plus

Pinterest

Home / Vesti / Najavljen konkurs za rekonstrukciju Centralne kule na Starom sajmištu

Najavljen konkurs za rekonstrukciju Centralne kule na Starom sajmištu

Vesti
Nameštaj | Vesti | Najavljen konkurs za rekonstrukciju Centralne kule na Starom sajmištu
Najavljen konkurs za rekonstrukciju Centralne kule na Starom sajmištu

Raseljavanje Centralne kule na Starom sajmištu u Beogradu je završeno, a u narednih nekoliko nedelja biće raspisan konkurs za njenu rekonstrukciju, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je, prilikom obilaska Starog sajmišta, Kule i dva paviljona na toj lokaciji, rekao da se veoma intezivno radi na pripremi Zakona o Starom sajmištu, koji će doprineti da se brže reše imovinsko-pravni odnosi.

Na pitanje novinara kada će biti završena rekonstrukcija, Vesić je rekao da to zavisi od projekta.

- Prvo se radi tender za projekat. Kada budemo završili projekat znaćemo koliko će trajati rekonstrukcija. To zavisi u kakvom je stanju zgrada, a kao što se sami videli zgrada je u veoma lošem stanju, sklona je i rušenju - naveo je on.

Vesić, koji je i član Komisije za utvrđivanje programskih sadržaja i davanja predloga modela upravljanja Memorijalnim kompleksom na Starom beogradskom sajmištu, istakao je da će u ovom projektu najveću ulogu imati gradski arhitekta Milutin Folić, koji će se baviti time kako će ovo mesto izgledati u budućnosti.

Predsednik Komisije episkop vikar Jovan Ćulibrk rekao je da je formirana Radna grupa koja treba da pripremi Zakon o Starom sajmištu, na osnovu Zakona o muzeju žrtava genocida iz 1992. godine.

- To su nesumnjivo koraci napred i mi vidimo početak rada na ovom memorijalu ubrzo - naveo je Ćulibrk.

Izvor: Ekapija